kmet.BG
Интересно
избери регион
Станимир Илчев и НДСВ-Бургас срещу терора и за междукултурния диалог
Станимир Илчев и НДСВ-Бургас срещу терора и за междукултурния диалог
Евродепутатът от НДСВ Станимир Илчев ще представи пред бургазлии фотоизложбата и документалните филми на 42 годишния си колега Ярослав Коюмджиев. За неговото творчество и обществена дейност ще говори и бригаден генерал от резерва Васил Джелебов. Активно участват в подготовката на събитието председателят на областната бургаска организация на НДСВ Валентин Янчев и зам.-председателят на партията Стефан Кенов.

На 17-и август, от 16 часа, във Военен клуб Бургас, ще бъде открита фотоизложба “Ярослав Коюмджиев с фотоапарат и камера срещу терора и за диалог между културите”. Организатор на проявата е фондация “Фонд за дружба с Кавказ и Русия – Сливен”, представлявана от Ярослав Коюмджиев. Съорганизатори за Бургас са НДСВ и областният и общински съюзи на СОСЗР /Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва/ с председатели капитан І ранг от резерва Милан Миланов и бригаден генерал от резерва Васил Джелебовл За събитието съдействат още началникът на отдел “Югоизточен” при ИА “Военни клубове” г-н Стоян Диков и на контраадмирал от резерва Симеон Цеков – началник сектор при ВК Бургас. Освен фотоизложбата, проявата предвижда прожекция на два 30-минутни документални филма и пресконференция.

В първата част на петъчната вечер във фоайето на ДНА ще отвори врати фотоизложбата „Един българин с фотоапарат и камера против тероризма в България и Русия”. В експозицията Коюмджиев представя с 80 фотоси от България /българо-американско антитерористическо учение „Бдителен страж 2011” и други/ и от региона на Северен Кавказ /Дагестан, Чечня, Новоросийск/. В кадрите авторът е запечатал бита, духовността, културата и традициите на хората от далечен Дагестан и целия Северен Кавказ.

В първия от двата си документални филма Коюмджиев представя един опит за анализ на тероризма. А във втората лента от документалния цикъл „В името на Родината” разказва за цивилните, офицерите и сержантите от полицията и армията, получили най-високото звание „Герой на Русия”.

Авторът на художествените и документални материали Ярослав Коюмджиев е роден в Бургас, завършил средното си образование в родния град, завършва българска филология /и руски език/. От 1988 г. работи като журналист. След завършване на международно право и външна търговия в УНСС София, по стечение на обстоятелствата, става представител на фондация “Фонд за дружба с Кавказ и Русия”- Сливен. Работата го отвежда в Дагестан, Чечня и други кавказки републики. През 2006 г. излиза първата му книга “Махачкала-Дагестан – времена и хора” в обем от 560 страници. Реализира самостоятелни документални фотоизложби в България и една в Дагестан. Неговите изяви са високо оценявани както от широката публика, така и от политици, дипломати, специалисти в различни области. Ярослав Коюмджиев е член на СОСЗР.

Показвайки действителността и културно-историческите паметници, неговото послание е мечтата на миролюбивите хора – не терорът, а дипломацията и диалогът между културите да спасят света.
Източник: 
Публикувано на: 16.08.2012-11:16:02
Реклама
Последни Новини
Емил Желев - кандидат кмет на Изгрев18.10.19г.Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.
Интересно
Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави организаторите на благотворителна художествена изложба05.02.15г.10.06.15г.Българско хоро разлюля Европейския парламент01.03.12г.Завърши петото издание на кампанията за здравословно хранене „Да сме здрави“06.04.15г.БУРГАС СТАВА НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР НА СТРИЙТ КУЛТУРАТА С ВТОРИ СКЕЙТ ПАРК04.11.15г.В Регионален исторически музей – Благоевград бе представена гостуваща изложба на Полския културен институт - „Корените на съвремието”07.02.12г.Кметът на Смолян от ПП ГЕРБ Николай Мелемов се срещна с президента на Федерацията на европейските карнавални градове Хенри ван дер Кроон06.02.13г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.