kmet.BG
Интересно
избери регион
Меглена Кунева пред студенти: Вие сте в Европа, вие сте Европа!
Меглена Кунева пред студенти: Вие сте в Европа, вие сте Европа!
Снимка: Информация на УНСС

Меглена Кунева, председател на „Движение България на гражданите“, говори пред студентите от УНСС на тема „Европа на младите“. Срещата с нея бе първата проява на Обединението за юридическо развитие „Темида“ за тази учебна година.

„Най интересната тема сте вие самите“, каза Меглена Кунева и определи насоката на разговора със студентската аудитория като „оптимистичен“. Тя говори за поколенията: „Гутенберговото“ на най-възрастните, родителското интернет-поколение и младото поколение на социалните мрежи. „Колко изключително е, че живеете в три технологични епохи, а вероятно ще има и още“, изтъкна тя.

Кунева акцентира върху възможните пътища за обществена промяна, като подчерта, че „въпросът е не дали ще променяте, а как – чрез еволюция или революция? Има ли нужда да се руши преди да се гради?“ В отговор на реторичните си въпроси тя посочи, че младото поколение е в пъти по-знаещо от това на родителите си, по-зряло, като не трябва да се забравя и истината: „Вие сте в Европа. Вие сте Европа“. Знанието и това да си част от световните процеси Кунева определи като най-важното. Тя напомни и една мисъл: Кой друг, ако не аз? И кога, ако не сега?, като настоятелен призив за активност, амбиция и себедоказване на младите.

По данни на Евростат (от юли т. г.) България ще достигне средното икономическо ниво в Европа след 165 г., цитира Кунева и отново сподели оптимизма, че младото поколение ще реши проблемите в много по-къси срокове.

Източник: Информация на УНСС
Публикувано на: 10.11.2012-12:08:05
Реклама
Последни Новини
Емил Желев - кандидат кмет на Изгрев18.10.19г.Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.
Интересно
СМОЛЯНСКИ УЧЕНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ И СТРОИТЕЛСТВО СА В ТОП 10 НАЙ-ДОБРИТЕ ГОТВАЧИ И БАРМАНИ В СТРАНАТА04.05.16г.Посолството на Великобритания представя в Пловдив изложбата „Магна Харта“08.12.15г.Не пропускайте да разгледате атрактивната изложба “Мост към Кристо” в Галерия-музей “Георги Баев”27.04.17г.СТИПЕНДИИ В РАЗМЕР НА 6 200 ЛЕВА ВРЪЧИ КМЕТЪТ ЗЛАТКО ЖИВКОВ20.12.13г.Над 70 бургаски ученици отбелязват рождения ден на Петя Дубарова27.04.15г.БНР организира летен музикален фестивал на открит04.07.14г.На 2 март е отчитането на конкурса „Любовта е пиянство или пиянство от любов”22.02.12г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.