kmet.BG
Интересно
избери регион
Меглена Кунева пред студенти: Вие сте в Европа, вие сте Европа!
Меглена Кунева пред студенти: Вие сте в Европа, вие сте Европа!
Снимка: Информация на УНСС

Меглена Кунева, председател на „Движение България на гражданите“, говори пред студентите от УНСС на тема „Европа на младите“. Срещата с нея бе първата проява на Обединението за юридическо развитие „Темида“ за тази учебна година.

„Най интересната тема сте вие самите“, каза Меглена Кунева и определи насоката на разговора със студентската аудитория като „оптимистичен“. Тя говори за поколенията: „Гутенберговото“ на най-възрастните, родителското интернет-поколение и младото поколение на социалните мрежи. „Колко изключително е, че живеете в три технологични епохи, а вероятно ще има и още“, изтъкна тя.

Кунева акцентира върху възможните пътища за обществена промяна, като подчерта, че „въпросът е не дали ще променяте, а как – чрез еволюция или революция? Има ли нужда да се руши преди да се гради?“ В отговор на реторичните си въпроси тя посочи, че младото поколение е в пъти по-знаещо от това на родителите си, по-зряло, като не трябва да се забравя и истината: „Вие сте в Европа. Вие сте Европа“. Знанието и това да си част от световните процеси Кунева определи като най-важното. Тя напомни и една мисъл: Кой друг, ако не аз? И кога, ако не сега?, като настоятелен призив за активност, амбиция и себедоказване на младите.

По данни на Евростат (от юли т. г.) България ще достигне средното икономическо ниво в Европа след 165 г., цитира Кунева и отново сподели оптимизма, че младото поколение ще реши проблемите в много по-къси срокове.

Източник: Информация на УНСС
Публикувано на: 10.11.2012-12:08:05
Реклама
Последни Новини
Емил Желев - кандидат кмет на Изгрев18.10.19г.Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.
Интересно
Фандъкова: Стартираме програма за подпомагане и финансиране на детско-юношеския спорт към спортните клубове в София27.11.15г.ВИКТОРИЯ БОЙКОВА СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА БАЛКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ОРИЕНТИРАТЕ03.09.14г.Discover.Vino представя вината на Южна Франция12.05.15г.Започва 9-ти фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ – 201502.06.15г.Коледарчета в общината20.12.12г.Най-големият в Източна Европа научен и развлекателен център за деца „Музейко” посреща посетители в София02.10.15г.ЕМИЛИЯ АНТОВА ПРЕДСТАВЯ В СМОЛЯН ФИЛМА "НЕПРОСТИМО", ПОСВЕТЕН НА НАСИЛИЕТО НАД ДЕЦА ВЪВ ВИРТУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО19.02.14г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.