kmet.BG
Интересно
избери регион
Конкурс за коледна украса на сгради и външни пространства
Конкурс за коледна украса на сгради и външни пространства
Снимка: www.veliko-tarnovo.bg
Регламент 2012

§ Конкурсът за коледна украса на сгради и външни пространства се провежда от 1 до 17 декември 2012 г. в община Велико Търново.

§ Организатор е Община Велико Търново.

§ Участници могат да бъдат всички граждани, фирми и институции, заявили желание в Община Велико Търново. Крайният срок е до 17 декември 2012г. Обявяването на победителите и връчването на наградите е преди коледния концерт, който ще се проведе пред сградата на Община Велико Търново на 21 декември 2012г. от 18:00ч.

§ Конкурсът има състезателен характер. Участниците са разделени в три категории:

- корпоративни сгради – бизнес сгради, офиси, хотели, търговски обекти и др.;
- жилищни сгради;

- обществени сгради на институции – държавни, общински институции, училища, детски градини, клубове, кметства и др.

§ Участниците се оценяват според два критерия:

- цялостна концепция на украсата;

- оригиналност на идеята.

§ Цената на украсата не е обект на конкурса.

§ Участниците могат да включат в украсата и прилежащи към сградите открити пространства – дворове, градини, паркинги и др.

§ За регистрация в състезанието участниците трябва да представят на електронен носител кратък текст, в който излагат идеята и концепцията на тяхната коледна украса, фото материали за реализацията на проекта – снимки, видеоклип и др., точния адрес на сградата/пространството, категорията сграда/пространство и контакти за обратна връзка. Конкурсните работи се подават в дирекция „Култура и туризъм” на Община Велико Търново, стая 411 или в Общинския център за услуги и информация на гражданите, както и на e-mail: kultura_vt@abv.bg.

§ Във всяка категория журито присъжда по три награди – първа, втора и трета. Присъжда се и една специална награда на Кметът на Община Велико Търново за най-оригинална украса. Наградите са произведения на изкуството за интериора на наградените сгради, осигурени от Община Велико Търново.

§ Оценяването на коледната украса, предложена от участниците в конкурса, се извършва от жури, определено от Кметът на Общината, в което са включени членове на Обществено-експертния съвет по култура и служители от дирекция „Култура и туризъм”. Журито оценява по точки предоставените на електронен носител материали и обектите на място. Класирането се извършва според събрания брой точки. Председател на журито е Кметът на Община Велико Търново.

§ Няма ограничения за броя реализирани проекти (украсени обекти) от един участник.

§ Разходите за коледната украса са за сметка на участниците в конкурса.

§ Като организатор на конкурса, Община Велико Търново си запазва правото да използва безвъзмездно най-добрите снимки в свои рекламни материали.

Източник: www.veliko-tarnovo.bg
Публикувано на: 03.12.2012-14:38:31
Реклама
Последни Новини
Емил Желев - кандидат кмет на Изгрев18.10.19г.Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.
Интересно
Почетохме 165- годишнината от рождението на Ботев 07.01.13г.Каляска по столичните булеварди за празника на София16.09.14г.„ХАЙДУШКИ ПОЛЯНИ”, МЯСТОТО НА РОДОПСКИТЕ КОМИТИ, ОТНОВО НИ ЗАРЕДИ С РОДОЛЮБИЕ И КРАСОТА17.08.14г."Готвачката на Химлер"02.09.15г.От началото на годината в общинската болница „Св. София“ са родени над 800 бебета02.05.17г.Discover.Vino представя вината на Южна Франция12.05.15г.В Народното събрание бе почетена паметта на Апостола на свободата Васил Левски19.02.15г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.