kmet.BG
Интересно
избери регион
Конкурс за коледна украса на сгради и външни пространства
Конкурс за коледна украса на сгради и външни пространства
Снимка: www.veliko-tarnovo.bg
Регламент 2012

§ Конкурсът за коледна украса на сгради и външни пространства се провежда от 1 до 17 декември 2012 г. в община Велико Търново.

§ Организатор е Община Велико Търново.

§ Участници могат да бъдат всички граждани, фирми и институции, заявили желание в Община Велико Търново. Крайният срок е до 17 декември 2012г. Обявяването на победителите и връчването на наградите е преди коледния концерт, който ще се проведе пред сградата на Община Велико Търново на 21 декември 2012г. от 18:00ч.

§ Конкурсът има състезателен характер. Участниците са разделени в три категории:

- корпоративни сгради – бизнес сгради, офиси, хотели, търговски обекти и др.;
- жилищни сгради;

- обществени сгради на институции – държавни, общински институции, училища, детски градини, клубове, кметства и др.

§ Участниците се оценяват според два критерия:

- цялостна концепция на украсата;

- оригиналност на идеята.

§ Цената на украсата не е обект на конкурса.

§ Участниците могат да включат в украсата и прилежащи към сградите открити пространства – дворове, градини, паркинги и др.

§ За регистрация в състезанието участниците трябва да представят на електронен носител кратък текст, в който излагат идеята и концепцията на тяхната коледна украса, фото материали за реализацията на проекта – снимки, видеоклип и др., точния адрес на сградата/пространството, категорията сграда/пространство и контакти за обратна връзка. Конкурсните работи се подават в дирекция „Култура и туризъм” на Община Велико Търново, стая 411 или в Общинския център за услуги и информация на гражданите, както и на e-mail: kultura_vt@abv.bg.

§ Във всяка категория журито присъжда по три награди – първа, втора и трета. Присъжда се и една специална награда на Кметът на Община Велико Търново за най-оригинална украса. Наградите са произведения на изкуството за интериора на наградените сгради, осигурени от Община Велико Търново.

§ Оценяването на коледната украса, предложена от участниците в конкурса, се извършва от жури, определено от Кметът на Общината, в което са включени членове на Обществено-експертния съвет по култура и служители от дирекция „Култура и туризъм”. Журито оценява по точки предоставените на електронен носител материали и обектите на място. Класирането се извършва според събрания брой точки. Председател на журито е Кметът на Община Велико Търново.

§ Няма ограничения за броя реализирани проекти (украсени обекти) от един участник.

§ Разходите за коледната украса са за сметка на участниците в конкурса.

§ Като организатор на конкурса, Община Велико Търново си запазва правото да използва безвъзмездно най-добрите снимки в свои рекламни материали.

Източник: www.veliko-tarnovo.bg
Публикувано на: 03.12.2012-14:38:31
Реклама
Последни Новини
София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.Програма Европа 2017 стартира в пространството около Триъгълната кула на Сердика14.06.17г.Даниел Панов получи приз за цялостен принос в борбата с трафика на хора12.06.17г.
Интересно
Discover.Vino представя испанското вино в България22.04.15г.Фестивалите „Сцена на вековете”, “Arbanassi Summer Music” и “На Източния бряг на Европа” получиха престижен европейски статут23.11.15г.СЕДЕМ МЕДАЛА ПОЛУЧИХА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИЦИ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОЛИМПИАДА ПО АСТРОНОМИЯ, НА КОЯТО ОБЩИНА СМОЛЯН БЕ ДОМАКИН13.10.16г.Завърши петото издание на кампанията за здравословно хранене „Да сме здрави“06.04.15г.Потомствени рибари ще посрещат в автентична атмосфера туристи в Ченгене скеле28.08.14г.МАРИН ЗАХАРИЕВ ЩЕ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ФЕРМЕНТИРАЛИ ХРАНИ В КОРЕЯ23.10.13г.Генералният директор на Испанската федерация на журналисти и писатели за туризъм Енрике Санчо ще посети Велико Търново12.11.15г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.