kmet.BG
Интересно
избери регион
КОНЦЕРТ НА КВАРТЕТ „СТРИНГС“ ДАВА НАЧАЛОТО НА КАМПАНИЯТА „РУСЕ – ГРАД НА СВОБОДНИЯ ДУХ“
КОНЦЕРТ НА КВАРТЕТ „СТРИНГС“ ДАВА НАЧАЛОТО НА КАМПАНИЯТА „РУСЕ – ГРАД НА СВОБОДНИЯ ДУХ“
Снимка: www.ruse-bg.eu
С концерт на атрактивния дамски струнен квартет „Стрингс“, на 14 декември (петък), от 19ч. в Голямата зала на Доходно здание, ще започне официално кампанията „Русе – град на свободния дух“. С нея, Русе ще подготви кандидатурата си за Европейска столица на културата през 2019, когато един български и един италиански град ще станат носители на престижната титла.
Кметът Пламен Стоилов ще открие официално кампанията. Да присъстват на събитието са поканени изтъкнати творци от всички области на изкуството и културата, представители на образователни и културни институти, на дипломатически мисии, на Русенската Света митрополия, народни представители, професионалисти от гилдиите на архитектите, художниците, дизайнерите, изявени възпитаници на русенски училища, представители на местната влас и др.
В рамките на концерта, талантливите дами от „Стрингс“, в компанията на басиста Страхил Булянски и перкусиониста Ангел Василев, ще предложат зашеметяващ микс от джаз, поп, денс и рок енд рол. Гостите на събитието ще имат възможност да видят и видео репортаж, подготвен от Регионалния телевизионен център – Русе, по поръчка на град Марибор – тазгодишният носител на престижната европейска титла. Видеото е излъчено от Словенската национална телевизия, по повод първото издание на фестивала „Аз, Градът“, с цел да популяризира кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г. Кратко видео – поздравление в подкрепа на кампанията ще отправи и заместник-кметът на Марибор Томаж Канцлер.
Русе влиза в тази престижна надпревара със самочувствието на вековната си история, но и с модерното си настояще и визията си за европейско бъдеще. Силният европейски контекст във всички етапи от историческото, социално-икономическото и културното развитие на Русе е основен аргумент в подготовката на кандидатурата ни за Европейска столица на културата през 2019г. 
Източник: www.ruse-bg.eu
Публикувано на: 14.12.2012-12:25:14
Реклама
Последни Новини
Емил Желев - кандидат кмет на Изгрев18.10.19г.Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.
Интересно
Тържествено отбелязване на 136 години от Освобождението на София03.01.14г.Петя Караиванова от столичния район „Илинден” – в топ 10 на световния шахматен елит 23.11.15г.Председателят на ОЕБ „Шалом” г-н Максим Бенвенисти се срещна с кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова22.04.14г.Мая Манолова: В отчета за дейността на НЗОК няма нито дума за най-големия грабеж в България12.01.12г.Ученици от Благоевград рецитират стихове по повод 140 години от гибелта на Левски18.02.13г.ШАМПИОНКИ ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА ИДВАТ В НАШИЯ ГРАД НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА АНСАМБЛИ08.11.16г.22 училища се включват в инициативата „Заедно за едно ново начало“12.12.16г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.