kmet.BG
Интересно
избери регион
Дора Янкова и представители на БСП почетоха тържествата за 2 юни в Смолян
Дора Янкова и представители на БСП почетоха тържествата за 2 юни в Смолян
Снимка: www.bsp.bg
 

Деня на Ботев и загиналите за свободата на България не бе уважен от представители на общинската и областна управа в Смолян

 

Депутатът от Коалиция за България Дора Янкова и представители на Областния и Общински съвет на БСП - Смолян почетоха тържествата по случай 2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България. Въпреки проливния дъжд, десетки смолянчани се събраха пред бюст-паметника на Христо Ботев на площад „Свобода" в стария център на Смолян, където бе официалната програма. Военен ритуал и почетен караул пред паметника на гениалния поет и революционер отдадоха военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон. Слово за живота, делото и значението на Ботев произнесе директорът на Регионалния исторически музей Таня Марева, която подчерта, че на 2 юни цялата страна се прекланя пред подвига на хиляди знайни и незнайни герои, отдали живота си за най-съкровеното човешко право- свободата. „С подвига си Ботев дава най-яркия пример в националната ни памет за саможертва, за безкористно посвещаване на Родината. Затова, когато днес говорим за свободата, всички помним името му и неговата безсмъртна реплика - „Тоз, който падне в бой за свобода, той нивга на умира". Това е висш патриотизъм, жертвоготовност, с която историята ни е пребогата, за това днес е паметен ден, а не тъжен, в който честваме безсмъртието на хиляди герои от различни епохи, но обединени от обичта към Родината", заяви Марева.

Рецитал с най-известните произведения на Христо Ботев представи актьорът Румен Бечев, а самодеен състав от читалище „Христо Ботев" изпълни патриотични песни.

Дора Янкова  бе единствения политик от Смолян, който поднесе венец пред бюст-паметника на гениалния поет и пламенен революционер. Венец бе поднесен и от името на общинските съветници, от които присъстваха Рабие Кьосева, инж. Димитър Кръстанов, д-р Марияна Методиева, Виолета Бояджиева. Членовете на Младежкото обединение на БСП, начело с председателя Георги Кисьов също положиха венец по случай празника.

Скандално е, че на този свят ден не присъстваха представители, нито на областната, нито на общинската управа, които не сметнаха за необходимо да се поклонят пред подвига на Ботев и героите, отдали живота си за свободата на България.

След поклонението пред паметника на Ботев, Янкова и представители на БСП поднесоха цветя пред бюст -паметниците на родопските герой Братан Шукеров и Кирил Маджаров. 

 
Източник: www.bsp.bg
Публикувано на: 03.06.2013-14:17:49
Реклама
Последни Новини
Емил Желев - кандидат кмет на Изгрев18.10.19г.Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.
Интересно
"Жул Паскин - от Видин до Париж" в Бургас09.01.14г.Детелин Далаклиев e „Спортист на годината“ на Плевен за 2012 г. 20.12.12г.13 елхи с професия допълват празничната украса на Пловдив12.12.12г.Започва 9-ти фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ – 201502.06.15г.Христина Христова поздрави царското семейство21.01.12г.Сергей Станишев подкрепи инициативата на Стефан Данаилов за възраждане на българската култура и духовност19.03.12г.НА БЛАГОВЕЩЕНИЕ ВРЪЧВАТ НАГРАДИТЕ ОТ КОНКУРСА „ХРИСТО ФОТЕВ“24.03.16г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.