kmet.BG
Интересно
избери регион
Ученичка стана Европейски шампион на България по ушу - заминава на Олимпийските игри в Китай
Ученичка стана Европейски шампион на България по ушу - заминава на Олимпийските игри в Китай
Снимка: www.burgas.bg
 "На Стария континент има над 1 милион души, които активно се занимават с ушу.  С извоюваното домакинство на Бургас за Европейското първенство по ушу през 2016 година, тези хора ще гледат към нашия град през следващите две години. България за първи път ще бъде домакин на събитието, на което се очаква да присътват над 3000 души".  Това каза президентът на СК "Бей Син" - Бургас - Стефан Колев, който обяви решението на Конгреса на Европейската федерация. Със съдействието на Община Бургас Колев е направил презентация на града за кандидатурата пред членовете на Конгреса, която е покрила 100% критериите за домакинство.

Събитието се проведе на 7 май в Букурещ, по време на 15-то Европейското първенство по ушу. На него България беше представена от 5 състезатели на СК "Бей Син". Родните спортисти спечелиха 2 бронзови, 2 сребърни и 2 златни медала. Европейска шампионка на България стана Камелия Колева от "Бей Син" - Бургас, която е ученичка от Математическата гимназия.

За постигнатото 6-то място на Световното първенство през март тази година, Камелия спечели квота на Олимпийския турнир по ушу в Нанджин, Китай, който ще се проведе през август 2014. Ушу не е олимпийски спорт, но новата ни Европесйка шампионка получи лична покана за състезанието, сред  150 от най-силните състезатели в цял свят. "Конкуренцията е много сериозна. Надявам се да победя поне две съпернички, предвид че най-силните са от Русия и Китай", сподели 17-годишната шампионка на страната.

За да замине обаче са нужни много средства. "Камелия трябва да отиде на лагер в Московската ушу академия за де се подготви за олимипийските игри. За сравнение един състезател от Русия, получава за участие 1 млн. евро от държавата. У нас ушу не се финансира и трябва да търсим спонсори. Целият клуб е съставен от изключително тродолюбиви деца, които полагат ежедневни усилия, както и треньорите. Всичко това  обаче става с удоволствие и безвъзмездно от любов към спорта и заради групата", каза още треньорът на шампионите Стефан Колев.

Пред бургаските медии днес началникът на отдел "Спорт" в Община Бургас - Весела Деведжиева обеща да направи всичко по силите си да осигури средства за отбора на шампионите на България за представянето им в Китай. Г-жа Деведжиева обяви също, че Бургас се включва в надпреварата за Европейска столица на спорта и домакинството на първенството по ушу през 2016 г. ще бъде един от козовете за спечелването на престижната титла.

 

Източник: www.burgas.bg
Публикувано на: 14.05.2014-13:52:41
Реклама
Последни Новини
Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.Програма Европа 2017 стартира в пространството около Триъгълната кула на Сердика14.06.17г.
Интересно
Пловдив с приз за „Арт дестинация“ на борсата Ваканция 201417.02.14г.„Дни на зелената система” и Международен ден на биологичното разнообразие – 2016 в Пловдив12.05.16г.Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на представянето на френското издание на книгата на Георги Господинов „Физика на тъгата”26.03.15г.ONE DANCE WEEK поставя Пловдив сред танцовите столици в Европа15.10.15г.Повече от 230 души ще вземат участие в първата дискусия по инициативата на президента Росен Плевнелиев „Диалог с гражданите“16.09.13г.ЕМИЛИЯ АНТОВА ПРЕДСТАВЯ В СМОЛЯН ФИЛМА "НЕПРОСТИМО", ПОСВЕТЕН НА НАСИЛИЕТО НАД ДЕЦА ВЪВ ВИРТУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО19.02.14г.Талантите от музикалното училище в Широка лъка представиха страната ни в Брюксел 12.12.12г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.