kmet.BG
Интересно
избери регион
„ХАЙДУШКИ ПОЛЯНИ”, МЯСТОТО НА РОДОПСКИТЕ КОМИТИ, ОТНОВО НИ ЗАРЕДИ С РОДОЛЮБИЕ И КРАСОТА
„ХАЙДУШКИ ПОЛЯНИ”, МЯСТОТО НА РОДОПСКИТЕ КОМИТИ, ОТНОВО НИ ЗАРЕДИ С РОДОЛЮБИЕ И КРАСОТА
Снимка: www.smolyan.bg
 За пета поредна година на „Хайдушки поляни”, сърцето на Родопите, се проведе традиционния фолклорен събор. Местността беше огласена от изпълненията на самодейците от читалищата на селата Кутела, Момчиловци, Виево, Славейно, които заедно с община Смолян организираха събора. Събитието откри зам.-кметът Марин Захариев. „Добре дошли на тези красиви исторически поляни свързани с миналото ни. Поздравявам кметовете на тези шест села, които възродиха преди пет години събора, за да запазим традицията и да покажем красотата на Родопите. Освен красота, Родопа планина носи традиции и дух, защото чрез песента родопчанина показва душата си”, каза в приветствието си зам.-кметът. Той благодари на организаторите, кметовете и кметските наместници от шестте села, които са положили усилия, за да се проведе отново и тази година традиционния събор. Хайдушки поляни, мястото на родопските комити, зареди съборяните с родолюбие и красота. Селата Кутела, Виево, Петково, Славейно, Момчиловци и Соколовци възкресиха за нов живот старата традиция. Обединените усилия на тези села заслужават уважение, а широтата на българската душевност се проявява в любовта, която е съхранила културните и родовите традиции.

След официалната част на сцената се изявиха самодейците от читалищата, организатори на събора. Гостуваха и самодейци от габровското село Новаково, както и кметове от три пазарджишки села. След богатата художествена програма се извиха кръшни хора, а за настроението на съборяните до късно свиреше оркестър „Орион” от Хасково.
Сред официалните гости на събора бяха председателят на Общинския съвет адвокат Филип Топов, общинските съветници Софка Иванова, Борислав Георгиев и адвокат Милко Гавазов.

Пресцентър на община Смолян

Източник: www.smolyan.bg
Публикувано на: 17.08.2014-15:01:25
Реклама
Последни Новини
Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.Програма Европа 2017 стартира в пространството около Триъгълната кула на Сердика14.06.17г.
Интересно
С грандиозен концерт запалиха коледните светлини в Благоевград06.12.12г.“ВЪЖЕН ГРАД” ПРЕДЛАГА ИНТЕРЕСНИ ИГРИ И ВЕСЕЛИЕ НА БУРГАСКИТЕ ДЕЦА15.01.16г.Меглена Кунева участва на Международна конференция “Партньорство за промяна – повече власт на жените” в Косово04.10.12г.Григор Димитров - Почетен гражданин на Хасково21.01.14г.Над 15 души посетиха приемна на народните представители от ГЕРБ Евгени Стоев и Мирослав Петков в Горна Оряховица21.08.12г.Тържествено честване на Националния празник на Република България 02.03.16г.ВИКТОРИЯ БОЙКОВА СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА БАЛКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ОРИЕНТИРАТЕ03.09.14г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.