kmet.BG
Интересно
избери регион
Международен фестивал за уличен и куклен театър Sofia Puppet Fair 2014
Международен фестивал за уличен и куклен театър Sofia Puppet Fair 2014
Снимка: www.sofia.bg
 От 16 до 22 септември, София ще бъде домакин на осмото издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър SOFIA PUPPET FAIR 2014. Богатата международна програма на фестивала ще запознае зрителите с най-новите тенденции в областта на кукления и уличен театър у нас и в Европа. 

    
Организатори на фестивала са Столичен куклен театър, Столична община, Mинистерство на Културата, Асоциация на Куклените Театри в България "АКТ – УНИМА, България” и Съюз на Артистите в България – САБ. 
    
Зад фестивала като партньори застават и Чешки център, Гьоте Институт, Институт Сервантес, Италиански културен институт, Полски институт, Театър София, Театър 199, Театър Българска армия, Народен театър „Иван Вазов”, Камерен театър „Възраждане”, Театрална работилница Сфумато. 
    
Фестивалът вече е с утвърдена репутация както в българското, така и в световното културно пространство. От 2002 г. той е неразделна част от културния афиш на столицата. В тазгодишното издание на “ПАНАИР НА КУКЛИТЕ” ще вземат участие 13 театрални трупи от България и 12 от Германия, Гърция, Испания, Франция, Италия, Чехия, Словения, Полша, Словакия. Съвместно с Чешки център ще бъде представена изложба “Образци на чешката сценография” в СГХГ. 
    
В рамките на фестивала са предвидени както множество постановки на закрито в театрите партньори, така и редица събития на открито – уличен театър, акробатика, клоунада, пантомима, улични музиканти и събития тип „уъркшоп”, които ще се проведат в пространството пред НДК, Градската градина и парк „Заимов”. 
    
Фестивалът е уникален по своята същност, тъй като предлага досег до много европейски култури, които ще бъдат представени пред българската публика и създава условия за осъществяване на ползтворни контакти с творци от цяла Европа. 
    
Mедийни партньори на “ПАНАИР НА КУКЛИТЕ 2014” са Българска национална телевизия, Българско национално радио, вестник «Стандарт», ДАРИК Радио, Радио Фемили, www.въпреки.com

Източник: www.sofia.bg
Публикувано на: 10.09.2014-14:57:27
Реклама
Последни Новини
Емил Желев - кандидат кмет на Изгрев18.10.19г.Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.
Интересно
ШАМПИОНКИ ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА ИДВАТ В НАШИЯ ГРАД НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА АНСАМБЛИ08.11.16г.Бургас се изстрелва 100 години напред в Третото издание на „Включи града“12.02.14г.Фестивалът „София диша” превърна ул.„Пиротска” в сцена на визуалните изкуства18.08.14г.Завърши петото издание на кампанията за здравословно хранене „Да сме здрави“06.04.15г.Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” - Габрово обявява национален детски конкурс, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град - „Етъра - чудесно място за...04.05.15г.ЕКСКУРЗОВОДИ И АНИМАТОРИ ЩЕ СЪЖИВЯВАТ МИТОВЕТЕ НА МОМЧИЛОВАТА КРЕПОСТ11.02.14г.БУРГАС E ТОП ФЕСТИВАЛНА ДЕСТИНАЦИЯ ПРЕЗ АВГУСТ - ВИЖ КЪДЕ МОЖЕШ ДА СЕ ТАГНЕШ31.07.15г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.