kmet.BG
Интересно
избери регион
Да спортуваме заедно
Да спортуваме заедно
Снимка: www.silistra.bg
Национална инициатива на мрежата от Областни информационни центрове, Областен информационен център - Силистра (ОИЦ) се включва в националната спортна кампания под надслов "Да спортуваме заедно!". В периода 13-18 октомври 2014 г., в цялата страна ще бъдат проведени разнообразни спортни събития и състезания за малки и големи. Целта е по атрактивен начин да бъдат популяризирани резултатите от изпълнени проекти с европейско финансиране на територията на областния град.

ОИЦ-Силистра организира спортна игра по ориентиране "Европейско пътешествие", в която могат да се включат ученици от 1 до 12 клас и да се запознаят с обекти- проекти в гр.Силистра, които са финансирани с европейски средства. Според регламента на играта  в периода 13-16 октомври участниците получават специално изработена туристическа карта, като задачата им е да посетят отбелязаните обекти и да получат стикер от всеки обект посочен в картата със снимки от проекта. Европейските пътешественици, които успешно се справят с ориентирането и попълнят всички обозначени места със съответните стикери, ще участват в томбола с големи награди: 1 велосипед, 1 видеокамера, 1 фотоапарат, както и много поощрителни  допълнителни изненади. 
Любителите на футбола ще могат да наблюдават истинско спортно съревнование между отбори от всички общини в област Силистра. ОИЦ-Силистра организира Областен турнир по футбол с участието на 8 спортни клуба, който ще се проведе на 17 октомври (петък), от 09:30 ч., на стадион "Доростол" (Старият стадион) в гр.Силистра. Предвидени са награди за победителите, както и за всички участници в надпреварата за най-добър футболен отбор. 
Д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра раздаде на част от участниците пътни карти и постави първия стикер за успешно реализиран проект. На всички участници в спортната игра "Европейски пътешественик" на ОИЦ , кметът пожела успех. Д-р Найденов разказа пред младежите за проектите, с които ще бъдат изцяло обновени    спортните бази: лекоатлетическата писта ,  тенис корта, спортна площадка в междублоково пространство  и факт е напълно обновения и пригоден за активен спорт покрит плувен басейн. 
Заключителното събитие на кампанията "Да спортуваме заедно!" е насрочено след финала на  футболното състезание, в 15:00 ч.,  на Стария стадион. Организаторите от ОИЦ-Силистра са се погрижили за доброто настроение на участниците в спортните игри и на публиката и канят всички на хепънинг. Освен тържественото награждаване на първенците от турнира по футбол, ще бъдат изтеглени чрез  томбола получателите на големите награди от познавателната игра "Европейско пътешествие". Музикални изпълнения и танци ще допълнят празника и ще забавляват малки и големи. Тези, които не успеят да участват в състезанията, също могат да спечелят награда в томбола за публиката. 
Всеки желаещ може да участва в играта и да  получи карта на Силистра с обекти, които са получили европейско финансиране и са реализирали свои проекти. 
 От 13 до 16 октомври 2014 г., от 10 до 16 часа, във всеки от обектите ще има отговорно лице, което да раздава стикери 1 велосипед, 1 видеокамера, 1 фотоапарат, туристически раници, велоаксесоари, настолни игри.
Допълнителна информация може да получите на място в Областния информационен център(ул."Симеон Велики" 49, сграда на Художествената галерия, вход към Кукления театър), както и на телефон: 086 822 012 или e-mail: oic.silistra@eufunds.bg
oic_silistra@abv.bg

Източник: www.silistra.bg
Публикувано на: 13.10.2014-15:07:50
Реклама
Последни Новини
Емил Желев - кандидат кмет на Изгрев18.10.19г.Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.
Интересно
Знаменити музиканти пристигат от Париж за VI Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“20.10.15г.22 училища се включват в инициативата „Заедно за едно ново начало“12.12.16г.Потомствени рибари ще посрещат в автентична атмосфера туристи в Ченгене скеле28.08.14г.Тържествено честване на Националния празник на Република България 02.03.16г.СЕДЕМ МЕДАЛА ПОЛУЧИХА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИЦИ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОЛИМПИАДА ПО АСТРОНОМИЯ, НА КОЯТО ОБЩИНА СМОЛЯН БЕ ДОМАКИН13.10.16г.Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на представянето на френското издание на книгата на Георги Господинов „Физика на тъгата”26.03.15г.Конкурс за коледна украса на сгради и външни пространства03.12.12г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.