kmet.BG
Интересно
избери регион
29-то издание на КИНОМАНИЯ беше официално открито с прожекцията на българския филм „Каръци”
29-то издание на КИНОМАНИЯ беше официално открито с прожекцията на българския филм „Каръци”
Снимка: СТОЛИЧНА ОБЩИНА
На сцената в Зала 1 на Националния дворец на културата да приветстват гостите и публиката излязоха Мирослав Боршош – изпълнителен директор на Националния дворец на културата, Малина Едрева – общински съветник в Столичен общински съвет и Ивайло Христов – режисьор на „Каръци”. 

    
„Нашата страст от тази вечер става и ваша страст”, казаха Владимир Трифонов и Хермина Азарян, които са сред организаторите на фестивала, продуциран от НДК и представиха човека, който „им се доверява в това начинание”. 
    
“Освен, че е български, това е един много добър български филм”, увери зрителите директорът на Националния дворец на културата Мирослав Боршош по повод откриването. „Добре дошли в Двореца! Направихме една невероятна КИНОМАНИЯ и я направихме за вас. Направихме я с много любов и вкус. Събрахме впечатляващ, пъстър букет от филми, какъвто се поднася на търсеща и интелигентна публика, каквато е тази тук. Ще открием КИНОМАНИЯ с „Каръци”, защото дълбоко вярваме и работим всеки ден затова да докажем, че българските творци, хората на изкуството и културата, не са каръци. Само след час и половина хилядите аплодисменти ще докажат това”, допълни Боршош. 
    
„Щастлива съм, че като част от календара на културните събития на столицата ние подкрепяме и този фестивал в лицето на НДК и г-н Боршош. Срещите със страхотните заглавия от българското и световно кино и призовете, които получават, са огромно удоволствие. Благодаря на всички, че сте тук”, каза Малина Едрева. 
    
„Аз се възхищавам на смелостта на тези хора да открият КИНОМАНИЯ с такова заглавие. От сърце стискам палци на фестивала и на всички киномани, сред които съм и аз”, беше краткото обръщение на Ивайло Христов към гостите и публиката. 
    
След прожекцията, на сцената на Зала 1 в НДК беше представен и екипът на филма. 
    
КИНОМАНИЯ 2015 продължава с пълна сила, като днес от 20:30 часа с прожекция на филма „Лоло” в кино „Люмиер” се открива и един от основните модули във филмовия маратон – 5-ят Фестивал на френското кино. 
    
ПОВЕЧЕ ЗА “КАРЪЦИ”


Филмът “Каръци” на Ивайло Христов, грабна редица отличия в България и чужбина - “Златен Св. Георги” на фестивала в Москва и 5 награди във Варна - Голямата награда “Златна роза”, награда за най-добра актриса за Елена Телбис, както и наградите на публиката, на критиката и на акредитираните журналисти. 
    
Темата за каръците присъства постоянно във филмите на Ивайло Христов като своеобразен опит за автопортрет и за създаване на събирателен образ на съвременния българин. “Това са чувствителните, тихите, талантливите хора, които не успяват да се преборят със системата, но имат сили да продължават да се бунтуват”, споделя режисьорът, който се надява лентата да докосне младите хора. 
    
Филмът e сниман в Кюстендил, София, и Радомир. Екипът е същият, както и в предишната продукция на Ивайло Христов “Стъпки в пясъка". Историята разказва за няколко младежи от малък провинциален град, които са неудачници, но с огромно желание да успеят в живота. Лентата печели сърцата на критиката и публиката с универсалните теми за болезненото израстване, надеждата и благородството. 
    
КИНОМАНИЯ 2015 ще продължи до 29 ноември. Фестивалът предлага на феновете си най-качествените нови филми от световното кино, които не са показвани у нас досега, както и “златни класики” в памет на велики режисьори и звезди. По традиция ще бъдат представени наградените ленти от тазгодишните световни фестивали в Берлин, Кан, Венеция и др. 
    
КИНОМАНИЯ Е ЧАСТ ОТ КАЛЕНДАРА НА КУЛТУРНИТЕ СЪБИТИЯ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА. 

Източник: СТОЛИЧНА ОБЩИНА
Публикувано на: 16.11.2015-10:46:53
Реклама
Последни Новини
Емил Желев - кандидат кмет на Изгрев18.10.19г.Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.
Интересно
ВИКТОРИЯ БОЙКОВА СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА БАЛКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ОРИЕНТИРАТЕ03.09.14г.Археологически парк, посветен на наследството от епохата на неолита, ще бъде изграден в район ''Слатина''03.06.14г.СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ ГОСТУВАТ НА РОДОПСКИЯ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР26.03.14г.Кой остави „половин София“ без вода?19.03.14г.Каляска по столичните булеварди за празника на София16.09.14г.Цар Симеон II бе удостоен с Почетния знак на румънските въоръжени сили21.11.12г.КОНЦЕРТ НА КВАРТЕТ „СТРИНГС“ ДАВА НАЧАЛОТО НА КАМПАНИЯТА „РУСЕ – ГРАД НА СВОБОДНИЯ ДУХ“14.12.12г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.