kmet.BG
Интересно
избери регион
По случай Деня на Европа група младежи от България и Сърбия посетиха Брюксел и ЕП по покана на д-р Андрей Ковачев
По случай Деня на Европа група младежи от България и Сърбия посетиха Брюксел и ЕП по покана на д-р Андрей Ковачев

Между 8 и 10 май група ученици от 91-а Немска езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов", студенти от Университета за национално и световно стопанство и курсанти от академията на Министерството на вътрешните работи, отличили се в конкурси и семинари с участието и под егидата на д-р Андрей Ковачев /ръководител на българската делегация в ЕНП/, посетиха Европейския парламент в Брюксел. В групата бяха и младежи от българската диаспора в Босилеград, Сърбия. Посещението им в Брюксел бе организирано от д-р Андрей Ковачев по случай Деня на Европа 9 май.

 

През първия ден от визитата служител от посетителския отдел на ЕП запозна гостите със същността, основните функции и правомощия на европейската институцията. Следващата среща бе с домакина на събитието г-н Ковачев, който представи най-важните акценти от работата си като член на комисиите по външна политика и регионално развитие. Той дискутира с младежите актуални теми свързани с политическото и икономическото състояние и бъдещето развитие на България и Европейския съюз. След това посетителите имаха възможност да разговарят с българския евродепут Владимир Уручев по въпроси свързани с енергийната политика на ЕС и развитието на иновативните технологии в България. В заключение младежите присъстваха на излъчването на документалния филм "Горяни" в ЕП, посветен на съпротивителното движение на горяните срещу комунистическата власт в периода от 1944 до 1956 години, от който научиха малко известни факти за борбата срещу комунистическия терор в България. Приветствие към гостите на събитието направи проф. Ханс-Герт Пьотеринг, председател на ЕП от 2007 до 2009 г.

През втория ден от посещението групата присъства на вълнуваща празнична церемония по случай Деня на Европа 9 май в Европейския парламент. В нея взеха участие политическите лидери на Европейския съюз: председателят Европейския съвет Херман ван Ромпуй, председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и председателя на Групата на Европейската народна партия в ЕП Жозеф Дол. След това младежите участваха в симулативна игра, в коята влязоха в ролите на евродепутати от различни политически групи и рагледаха вируалния посетителски център на ЕП. Програмата в Европарламента продължи със срещи с депутати от Групата на Европейската народна партия Михаел Галер, Моника Холмайер и Елизабет Йегле (всичките от Германия). Централна тема на диалога с тях беше по какъв начин младите хора биха могли да бъдат окуражени да вземат активно участие в политическия и обществен живот в страната си. Те разговаряха също така за външната политика на ЕС спрямо централноазиатските държави, политиката по земеделие и Дунавската стратегия на ЕС. 

Източник: 
Публикувано на: 11.05.2012-12:34:31
Реклама
Последни Новини
Емил Желев - кандидат кмет на Изгрев18.10.19г.Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.
Интересно
ВИКТОРИЯ БОЙКОВА СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА БАЛКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ОРИЕНТИРАТЕ03.09.14г.БУРГАС СТАВА НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР НА СТРИЙТ КУЛТУРАТА С ВТОРИ СКЕЙТ ПАРК04.11.15г.Фандъкова: След подземния музей на „Св. София” отваряме за посетители комплекса при гробницата на Хонорий, с безценни надписи и стенописи27.08.14г. Столична община връчи наградите „Скритото добро” за втори път02.02.16г.СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ ГОСТУВАТ НА РОДОПСКИЯ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР26.03.14г.Цар Симеон II бе удостоен с Почетния знак на румънските въоръжени сили21.11.12г.Фотоизложба „Красотата в моите ръце. Бъдещето в моите ръце” в Градската градина15.04.15г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.