kmet.BG
Интересно
избери регион
Станимир Илчев и НДСВ-Бургас срещу терора и за междукултурния диалог
Станимир Илчев и НДСВ-Бургас срещу терора и за междукултурния диалог
Евродепутатът от НДСВ Станимир Илчев ще представи пред бургазлии фотоизложбата и документалните филми на 42 годишния си колега Ярослав Коюмджиев. За неговото творчество и обществена дейност ще говори и бригаден генерал от резерва Васил Джелебов. Активно участват в подготовката на събитието председателят на областната бургаска организация на НДСВ Валентин Янчев и зам.-председателят на партията Стефан Кенов.

На 17-и август, от 16 часа, във Военен клуб Бургас, ще бъде открита фотоизложба “Ярослав Коюмджиев с фотоапарат и камера срещу терора и за диалог между културите”. Организатор на проявата е фондация “Фонд за дружба с Кавказ и Русия – Сливен”, представлявана от Ярослав Коюмджиев. Съорганизатори за Бургас са НДСВ и областният и общински съюзи на СОСЗР /Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва/ с председатели капитан І ранг от резерва Милан Миланов и бригаден генерал от резерва Васил Джелебовл За събитието съдействат още началникът на отдел “Югоизточен” при ИА “Военни клубове” г-н Стоян Диков и на контраадмирал от резерва Симеон Цеков – началник сектор при ВК Бургас. Освен фотоизложбата, проявата предвижда прожекция на два 30-минутни документални филма и пресконференция.

В първата част на петъчната вечер във фоайето на ДНА ще отвори врати фотоизложбата „Един българин с фотоапарат и камера против тероризма в България и Русия”. В експозицията Коюмджиев представя с 80 фотоси от България /българо-американско антитерористическо учение „Бдителен страж 2011” и други/ и от региона на Северен Кавказ /Дагестан, Чечня, Новоросийск/. В кадрите авторът е запечатал бита, духовността, културата и традициите на хората от далечен Дагестан и целия Северен Кавказ.

В първия от двата си документални филма Коюмджиев представя един опит за анализ на тероризма. А във втората лента от документалния цикъл „В името на Родината” разказва за цивилните, офицерите и сержантите от полицията и армията, получили най-високото звание „Герой на Русия”.

Авторът на художествените и документални материали Ярослав Коюмджиев е роден в Бургас, завършил средното си образование в родния град, завършва българска филология /и руски език/. От 1988 г. работи като журналист. След завършване на международно право и външна търговия в УНСС София, по стечение на обстоятелствата, става представител на фондация “Фонд за дружба с Кавказ и Русия”- Сливен. Работата го отвежда в Дагестан, Чечня и други кавказки републики. През 2006 г. излиза първата му книга “Махачкала-Дагестан – времена и хора” в обем от 560 страници. Реализира самостоятелни документални фотоизложби в България и една в Дагестан. Неговите изяви са високо оценявани както от широката публика, така и от политици, дипломати, специалисти в различни области. Ярослав Коюмджиев е член на СОСЗР.

Показвайки действителността и културно-историческите паметници, неговото послание е мечтата на миролюбивите хора – не терорът, а дипломацията и диалогът между културите да спасят света.
Източник: 
Публикувано на: 16.08.2012-11:16:02
Реклама
Последни Новини
София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.Програма Европа 2017 стартира в пространството около Триъгълната кула на Сердика14.06.17г.Даниел Панов получи приз за цялостен принос в борбата с трафика на хора12.06.17г.
Интересно
С много приятни изненади и добро настроение беше даден старт на сезон 2012/2013 в Пампорово15.12.12г.Пролетен семестър на Дискусионния клуб за българско и европейско кино „София Филм Фест за учащи”, съфинансиран по Столична програма „Култура”12.04.16г.Президентът Росен Плевнелиев ще връчи отличия „Джон Атанасов” на млади изследователи в сферата на информационните технологии02.10.13г.За Деня на детето район „Студентски”, съвместно със Столична библиотека организираха среща с автори на детски книжки и конкурс за рисунка02.06.15г.Хората на първо място20.04.12г.Ловешкият съд инкриминира използването на марихуана за медицински цели28.03.14г.Историята на Прехода в картини01.11.14г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.