kmet.BG
Новини
избери регион
Китайската компания Great Wall ще произвежда автомобили в България
Китайската компания Great Wall ще произвежда автомобили в България

Най-голямата частна китайска компания "Грейт Уол"(Great Wall) иска да построи съвместно с български партньори, завод за производство на китайската марка автомобили край Ловеч. Това съобщи правителствената информационна служба след срещата на премиера Сергей Станишев с вицепрезидентите на компанията Уенлин Синг и Уанбау Чай, която се проведе вчера. Great Wall планира да инвестира 80 млн. евро, а очакванията са да бъдат открити близо 1500 работни места. Има идея кадри за завода да бъдат подготвяни по специални програми в Механотехникума в Ловеч и в Техническия университет.

Пред представителите на Great Wall премиерът е изразил подкрепа за проекта и е изтъкнал, че за правителството е основен приоритет да продължи инвестиционният процес в България, който е бил особено силен през последните години. Предимство на страната ни е добрият бизнес климат, данъчното законодателство, квалифицираната работна ръка и финансовата стабилност. Имаме желание да привличаме производствени инвестиции, особено експортно ориентирани, подчерта още министър-председателят Сергей Станишев. Той изрази задоволство, че има сериозен интерес да се правят автомобили именно в България и то в момент, когато този бизнес в световен мащаб изпитва трудности.

От своя страна представителите на Great Wall са заявили, че срещите им в България затвърждават намерението им да реализират докрай тази съвместна инициатива. Въпреки световната криза ние гледаме напред в бъдещето и не смятаме да замразяваме инвестиционните си проекти, казаха те. Гостите представиха дейността си като акцентираха върху това, че заводите им отговарят на най-високите екологични изисквания, а компанията е социално отговорна и създава отлични условия за работещите там като има включително и програми за наемане на хора в неравностойно положение.

Очаква се проектът да стартира в началото на 2009 г., а Ловеч да стане център на производството на цялата серия автомобили на Great Wall.

 
Източник: www.econ.bg
Публикувано на: 12.02.2009-11:20:14
Реклама
Последни Новини
Емил Желев - кандидат кмет на Изгрев18.10.19г.Завършена е новата пътна връзка от бул. “Брюксел“ до Терминал 2 на летище София11.01.18г.София участва в международен проект за развитие на младежкото предприемачество 08.01.18г.Йорданка Фандъкова: "Подкрепяме инвеститори, които имат отношение към околната среда, чистота на въздуха и новите технологии"16.11.17г.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ХАКАТОН С НАГРАДИ – ЦЕЛТА Е СЪЗДАВАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА SMART CITY BURGAS03.10.17г.Новата индустриална революция обсъждат на международен форум в Пловдив29.09.17г.ОБЩИНА БУРГАС ПОЛУЧИ ДВЕ НАГРАДИ ЗА СВОЯТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА14.06.17г.
Интересно
Отборът на ОУ „Иван Вазов"-Смолян е републикански шампион по волейбол14.06.17г.Оркестърът на Класик ФМ радио открива сезона с испански концерт09.10.15г.На 1-ви декември, неделя отваря врати традиционният Благотворителен базар на Международния женски клуб в София. Мястото е Интер Експо Център, а началният час – 10.30.27.11.13г.Предмети и документи на Царската династия са изложени в Двореца „Врана”04.10.12г.23 хиляди лалета, незабравки, теменужки цъфтят в зелената площ на бул. „Бъкстон”04.05.15г.СМОЛЯН ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА СВЕТОВНА КУПА ПО ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ ЗА ЮНОШИ И ДЕВОЙКИ МЛАДША ВЪЗРАСТ13.01.14г.400 КУКЕРИ ЩЕ ОГЛАСЯТ С ЧАНОВЕ И ТЮМБЕЛЕЦИ ШИРОКА ЛЪКА НА ПЕСПОНЕДЕЛНИК26.02.16г.
Copyright © 2008 kmet.BG All rights reserved. Privacy Policy.